Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alerta in Elvetia: taxe suplimentare pentru MP3 si iPod

Alerta in Elvetia: taxe suplimentare pentru MP3 si iPod
Aparatele de tipul MP3 si iPod vor fi taxate in functie de memoria lor. In baza drepturilor de autor, si aparatele portabile, cum ar fi cele de tipul DVD writer, se vor scumpi de la 1 septembrie.

Organizatiile pentru protectia consumatorilor sunt consternate. Societatea elvetiana pentru drepturile de autor asupra operelor muzicale (SUISA) jubileaza de bucurie. Cele doua tabere aflate in conflict de cateva luni nu vor ajunge niciodata sa se inteleaga. Dar acum exista un invingator.

Tribunalul Federal din Tara Cantoanelor a hotarat, zilele trecute, majorarea pretului aparatelor digitale. Gadgeturile portabile, MP3 si iPod, vor fi taxate suplimentar in baza drepturilor de autor, la fel ca si cele de tipul DVD writer. Pentru celelalte aparate de acest gen decizia tribunalului, cu caracter definitiv, nu este aplicabila, taxa urmand sa intre in vigoare la 1 septembrie.

Valoarea taxei se stabileste in functie de memoria disponibila. Pentru aparatele portabile, exista mai multe niveluri, dar cu cat capacitatea de stocare este mai mare, cu atat taxa va creste proportional.

Continuarea inBanii Nostri

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 795 ori