Protestele continua in Egipt

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:30
1660 citiri
Protestele continua in Egipt

Noi proteste si greve au loc in Egipt, demonstrantii cerand salarii mai mari si conditii de munca mai bune, relateaza BBC News Online citat de Mediafax. 

Angajatii din sectorul bancar, transporturi si turism au demonstrat in Cairo, dupa 18 zile de proteste care au dus la demisia presedintelui Hosni Mubarak.

De asemenea, politia si-a manifestat solidaritatea cu miscarea antiguvernamentala, protestand in Piata Tahrir din Cairo.

Potrivit corespondentului BBC la Cairo, Jon Leyne, o serie de minirevolutii au loc in urma demisiei lui Mubarak, situatie care ar putea dura mai multe luni.

Aceste greve care includ sectorul bancar, transporturile si politia vor reprezenta marea provocare pentru armata, potrivit lui Leyne.

In fata sediilor televiziunii si radioului public, sute de angajati in transporturi au luat parte la o demonstratie, cerand salarii mai mari.

Soferii de ambulante au parcat 70 de vehicule folosite la urgente de-a lungul unei strazi, in cadrul unui protest fata de salariile prea mici.

Langa Piramide, aproximativ 150 de angajati in domeniul turistic au cerut de asemenea cresterea salariilor. Greve si proteste la alte firme detinute de stat pe teritoriul Egiptului au afectat sectorul postal, presa, sectorul textil si cel siderurgic.

Armata egipteana face apel la cetateni si sindicate sa inceteze grevele

Armata egipteana, aflata la conducerea tarii dupa demisia presedintelui Hosni Mubarak, care i-a transferat puterea, le-a cerut luni cetatenilor si sindicatelor sa inceteze grevele, intr-un moment in care miscarile sociale iau amploare.

Consiliul Suprem al Fortelor Armate le "solicita cetatenilor, sindicatelor profesionale si lucratorilor sa isi asume rolul in modul cel mai potrivit", intr-un comunicat citit de un militar la postul televiziunii de stat.

"Speram ca toata lumea va pregati climatul favorabil gestionarii afacerilor tarii in aceasta perioada delicata, pana cand ele vor fi remise puterii civile legitime si alese de popor", a continuat Consiliul, in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#egipt, #greve, #proteste , #Egipt