Egiptul reia luni discutiile cu FMI pentru un imprumut de 4,8 miliarde de dolari

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 13:04
1371 citiri
Egiptul reia luni discutiile cu FMI pentru un imprumut de 4,8 miliarde de dolari

Un reprezentant al Fondului Monetar International (FMI) se va intalni luni cu presedintele egiptean Mohamed Morsi si cu alti oficiali egipteni pentru a discuta in legatura cu solicitarea formulata de Cairo privind acordarea unui imprumut de 4,8 miliarde de dolari, informeaza sambata cotidianul egiptean Akhbar Al-Youm, preluat de Reuters. Discutiile pe aceasta tema au fost inghetate din 11 decembrie ca urmare a tensiunilor politice din Egipt.

Imprumutul FMI este considerat crucial in conditiile in care Egiptul se confrunta cu o crestere a deficitului bugetar si cu o diminuare a rezervelor valutare. Autoritatile de la Cairo spera ca un imprumut de la FMI va atrage noi investitii straine.

"Presedintele egiptean Mohamed Morsi il va primi poimaine (luni) pe Masood Ahmed, directorul FMI pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala ... si se asteapta ca in cadrul intrevederii sa se discute despre imprumutul FMI catre Egipt", scrie publicatia egipteana.

Potrivit sursei citate, Masood Ahmed se va intalni de asemenea cu premierul Hisham Kandil, cu cativa ministri si cu guvernatorul Bancii Centrale. Cabinetul premierului, presedintia egipteana si FMI nu au dorit sa comenteze in legatura cu aceasta informatie.

Economia egipteana trece printr-o perioada de criza de la caderea lui Hosni Mubarak la inceputul lui 2011, instabilitatea politica ducand la o scadere a veniturilor din turism si a investitiilor straine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Egipt imprumut FMI, #economie egipt, #criza economica Egipt , #Egipt