Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afaceri in scadere si pierderi mai mari pentru Tractorul Brasov

Afaceri in scadere si pierderi mai mari pentru Tractorul Brasov
Tractorul Brasov a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 88,7 milioane lei, in scadere cu circa 20% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, iar pierderile companiei au urcat de la 64,2 milioane lei la 102 milioane lei.In perioada analizata, cheltuielile firmei s-au ridicat 193 milioane lei, in timp ce veniturile au totalizat doar 91 milioane lei.
Repezentantii companiei au estimat recent afaceri de 36 milioane euro (circa 125 milioane lei) si pierderi de 12 milioane lei pentru acest an.

Pentru 2007, Tractorul anticipeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de circa 42 milioane euro si ca va trece pe profit, odata cu privatizarea firmei.

Obiectivul privind trecerea pe profit a fost stabilit si in anii anteriori, fara sa fie, insa, indeplinit.

Tractorul a investit, in ultimele 18 luni, circa 20 milioane lei pentru comasarea activitatii pe o suprafata de 40 hectare.

Firma produce anual circa 3.500 tractoare, din care 90% sunt livrate pe piete externe, in state precum SUA, Egipt si Serbia.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va privatiza Tractorul pe module viabile. Planul de restructurare si reorganizare a firmei va fi supus aprobarii actionarilor Tractorul la 29 noiembrie.

Institutia a primit mai multe scrisori de interes pentru preluarea activelor Tractorul, de la Mahindra&Mahindra, Interagro, Atlassib, Serviciile Comerciale Romane (SCR) si Doosan. Un alt potential investitor este unul dintre furnizorii de subansamble pentru Automobile Dacia, firma intentionand sa cumpere sectoarele calde ale uzinei de la Brasov si sectia de fonta.

AVAS a suspendat, in luna mai, negocierile cu firma Mahindra&Mahindra pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Tractorul. Firma indiana este interesata sa preia doar o parte dintre modulele functionale ale uzinei, respectiv fluxul principal de productie.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 786 ori