CE va participa la semnarea acordului pentru Nabucco

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 14:33
1887 citiri
CE va participa la semnarea acordului pentru Nabucco

Comisia Europeana confirma ca a fost invitata la Ankara in 13 iulie pentru a lua parte la semnarea acordului interguvernamental pentru proiectul Nabucco, a declarat purtatorul de cuvant al comisarului pentru energie, Ferran Taradellas, citat de NewsIn.

Cel mai probabil, la Ankara va merge comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs.

Acordul politic pentru construirea gazoductului Nabucco se va semna la Ankara la 13 iulie, au confirmat, vineri, pentru NewsIn surse diplomatice si din domeniul energetic, negocierile fiind incheiate in acest moment pentru proiectul european care ar urma sa fie o alternativa la gazele rusesti.

La reuniunea de la Ankara vor participa, dupa toate probabilitatile, mai multi sefi de state si de guverne ai tarilor care urmeaza sa furnizeze gaze, precum si ai tarilor care vor fi tranzitate de gazoduct.

Gazoductul care ar trebui sa porneasca din Asia Centrala si sa ajunga in Austria, prin Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria, obiectivul sau fiind de a reduce dependenta energetica a Europei fata de Rusia.

Nabucco este contracarat de eforturile Federatiei Ruse de a construi la randul sau South Stream, proiectata sa lege Rusia de Europa pe sub Marea Neagra. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #ce, #gazoduct, #negocieri, #proiect , #Diplomatie