Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi noile conditii in care bancile pot cere ajutor de la stat

Vezi noile conditii in care bancile pot cere ajutor de la stat

Comisia Europeana a prezentat conditii mai dure in care bancile cu probleme pot cere ajutor de la stat, acestea fiind obligate ca, incepand de anul viitor, sa prezinte un plan de restructurare.

Potrivit CE, incepand cu 1 ianuarie, orice institutie de credit va trebui sa prezinte un plan de restructurare in cazul in care cere ajutor de la stat.

Dupa aproape doi ani de regim specific de ajutoare de stat trebuie pregatita o revenire graduala la o piata care functioneaza normal, a afirmat comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Regulile actuale obliga doar bancile care au primit asistenta echivalenta cu peste 2% din valoarea activelor considerate riscante sa prezinte planuri de restructurare.

Executivul Uniunii Europene a stabilit, totodata, prelungirea pana in 2011 a structurii pentru acordarea ajutoarelor de stat, insa modificata, pentru a permite retragerea graduala a acesteia.

CE a aprobat, intre octombrie 2008 si octombrie 2010 ajutoare de stat destinate sectorului financiar de 4.500 de miliarde de euro, cele mai mari sume revenind bancilor din Marea Britanie (850,3 miliarde de euro), Irlanda (723,3 miliarde de euro), Danemarca (599,7 miliarde de euro) si Germania (592,2 miliarde euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1213 ori