Un parc eolian de 80 MW, langa Ramnicu Sarat

Marti, 17 Martie 2009, ora 10:58
2571 citiri
Un parc eolian de 80 MW, langa Ramnicu Sarat

Compania Eco Power Energy Production construieste langa Ramnicu Sarat un parc eolian de 80 MW, investitie ce se ridica la circa 130 milioane de euro, a declarat  directorul general al companiei, Ioan Valer Man.

"Speram ca la sfarsitul anului sa fie pus in functiune. Parcul se intinde pe aproximativ 500 hectare. Vor fi peste 40 de turbine, pentru care vrem sa semnam un contract cu Vestas din Danemarca. Mai avem de luat cateva autorizatii", a precizat Ioan Valer Man, pentru NewsIn.

Potrivit acestuia, singur problema este intrarea in reteaua de transport de energie electrica, intrucat sunt cereri multe si capacitatea e prea mica. Proiectul este dezvoltat in colaborare cu MA&D Power Engineering Romania, a mentionat Ioan Valer Man.

De asemenea, directorul general al companiei a afirmat ca mai are in plan construirea a inca trei campuri eoliene de aproape 120 MW in total, in Dobrogea (langa Tulcea si Constanta).

In prezent, in Romania sunt instalate unitati cu o putere totala de numai 8 MW, din surse eoliene.

Eco Power Energy Production este o companie romaneasca infiintata in 2008, cu capital privat. Obiectul de activitate al companiei este productia de energie electrica din surse regenerabile.

#eolian, #hectare, #parc , #Danemarca