Danemarca sustine aderarea Romaniei la Schengen

Marti, 26 Februarie 2013, ora 16:21
1749 citiri
Danemarca sustine aderarea Romaniei la Schengen

Danemarca sprijina in continuare aderarea Romaniei la acordul Schengen de libera circulatie, a declarat premierul acestei tari, Helle Thorning-Schmidt, cu ocazia unei intalniri oficiale cu primul ministru roman, Victor Ponta.

"L-am asigurat pe primul-ministru ca poate conta pe Danemarca in ceea ce priveste mentinerea pozitiei privind inceperea si finalizarea procedurile de integrare in Schengen", a afirmat Thorning-Schmidt.

La randul sau, Ponta a remarcat faptul ca este primul sef de guvern roman care efectueaza o vizita in Danemarca dupa 2004 (cand Guvernul era condus de Adrian Nastase - n.r.) si a aratat ca principalul obiectiv al vizitei a fost de a reconfirma relatiile politice bilaterale, dar si de a impulsiona relatiile economice.

El a aratat ca Danemarca este un exemplu de buna guvernanta, eficienta energetica si tehnologii moderne in agricultura, iar investitorii danezi pot beneficia in Romania de un mediu de afaceri atractiv si stabil din punct de vedere legislativ, inclusiv in zona energiei verzi.

Ce a facut Danemarca la presedintia Consiliului UE

Ponta l-a invitat pe prim-ministrul danez sa vina din nou la Bucuresti, dar "pentru mai multe ore", pentru a constata ca Romania nu inseamna doar Capitala si cladirile oficiale.

#vizita Ponta Danemarca, #sustinere Danemarca acord Schengen, #aderare romania schengen , #Danemarca