Moody's retrogradeaza Marfin Popular Bank si Bank of Cyprus

Joi, 28 Iulie 2011, ora 17:00
1642 citiri
Moody's retrogradeaza Marfin Popular Bank si Bank of Cyprus

Moody's a retrogradat in categoria nerecomandata investitiilor ratingurile pentru depozite si credite ale Marfin Popular Bank si Bank of Cyprus, scaderea facuta de agentia de evaluare fiind de cae doua trepte. 

Calificativele pentru credite si depozite au fost revizuite de la "Baa3" la "Ba2" in cazul Marfin, respectiv de la "Baa2" la "Ba1" pentru Bank of Cyprus, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Perspectivele ratingurilor sunt negative. Decizia de retrogradare a bancilor este motivata de expunerea ridicata pe obligatiuni ale statului elen, de aproximativ 95% din capitalul de rang intai al Marfin, respectiv de 55% pentru Bank of Cyprus, expunerea semnificativa prin creditare fata de sectorul privat din Grecia si provocarile in a asigura situatia actuala a lichiditatii si finantarii, in contextul incertitudinii ridicate din regiune.

Revizuirea negativa ia in calcul si capacitatea redusa a guvernului din Cipru de a extinde sprijin sistemic pentru sectorul bancar, reflectata si de retrogradarea recenta a Ciprului.

Posibilitatea unui sprijin redus din partea statului cipriot este contrabalansata de anuntul Uniunii Europene privind acordarea de noi atributii Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara, inclusiv de a recapitaliza bancile din zona euro prin imprumuturi.

#moody's, # rating, # cipru rating, # bank of cyprus , #Cipru