CRIZA DIN CIPRU: Negocierile pentru un plan de sprijin sunt intr-o faza delicata

Duminica, 24 Martie 2013, ora 12:35
1342 citiri
CRIZA DIN CIPRU: Negocierile pentru un plan de sprijin sunt intr-o faza delicata

Guvernul cipriot a anuntat duminica ca negocierile cu creditorii internationali pentru un plan de asistenta financiara sunt intr-o faza delicata si vor continua la Bruxelles.

Presedintele cipriot, Nicos Anastasiades, va merge duminica la Bruxelles pentru a continua discutiile cu oficialii Fondului Monetar International, Bancii Centrale Europene si Comisiei Europene, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului cipriot, Christos Stylianides, transmite Xinhua.

"Situatia este foarte dificila, iar intervalul timpul ramas la dispozitie este foarte scurt", a spus Stylianides.

Oficialii ciprioti trebuie sa puna la punct un plan viabil inainte de intalnirea ministrilor de finante din zona euro, programata a incepe la ora 17.00 GMT. In avanpremiera reuniunii Eurogrupului, presedintele cipriot Nicos Anastasiades si ministrul cipriot de Finante, Michalis Sarris, au programate o serie de intalniri cu oficialii europeni si cu directorul FMI, Christine Lagarde.

Ciprul trebuie sa gaseasca pana luni 7 miliarde de euro - peste o treime din PIB - pentru a debloca ajutorul international de 10 miliarde de euro din partea troicii (UE, FMI, BCE) si a obtine continuarea furnizarii de catre BCE a lichiditatilor de urgenta pentru bancile sale.

Banca Centrala Europeana a avertizat ca va inceta sa ofere lichiditati de urgenta bancilor cipriote daca nu se va ajunge la un acord de solutionare a crizei pana la data de 25 martie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cipru negocieri, #cipru faliment, #criza financiara Cipru , #Cipru