Cipru cere oficial ajutor suplimentar Uniunii Europene

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 13:05
1248 citiri
Cipru cere oficial ajutor suplimentar Uniunii Europene

Presedintele cipriot Nicos Anastasiades a declarat vineri ca va cere Uniunii Europene un "ajutor suplimentar" pentru tara sa, care se confrunta cu masuri severe impuse in cadrul unui plan de salvare al Eurogrupului.

Presedintele Anastasiades a afirmat ca a vorbit deja cu comisarul european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn, inaintea reuniunii ministrilor de finante din zona euro de vineri de la Dublin, in cadrul careia ar urma sa se finalizeze planul de salvare, relateaza AFP.

"Este un fapt. Am facut acest contact, deoarece incercam sa facem cel mai bun lucru posibil in circumstantele actuale" pentru a atinge obiectivele prevazute, a spus presedintele.

El a indicat de asemenea ca le va scrie si presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

"Scrisoarea catre Barroso si Van Rompuy va sublinia necesitatea unei schimbari a politicii UE fata de Cipru, acordandu-i un ajutor suplimentare, tinand cont de dificultatile cu care ne confruntam din cauza crizei economie si a masurilor care ne-au fost impuse", le-a spus presedintele Nicos Anastasiades jurnalistilor, fara a face precizari suplimentare.

Ciprul nu va primi mai multi bani din partea troicii, in ciuda nevoilor de finantare crescute

Totusi, Luc Frieden, ministrul de finante din Luxemburg, a declarat vineri, inaintea reuniunii Eurogrupului, ca Uniunea Europeana, BCE si FMI nu pot majora valoarea pachetului de asistenta financiara pentru Cipru, in ciuda informatiilor care arata ca necesitatile de finantare ale Nicosiei sunt mai mari decat se estima.

#ajutor financiar cipru, #solicitare asistenta financiara UE Cipru, #criza financiara Cipru , #Cipru