Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cipru a primit prima transa, de 2 miliarde de euro, din ajutorul international

Cipru a primit prima transa, de 2 miliarde de euro, din ajutorul international


Zona euro a furnizat luni Ciprului o prima transa de 2 miliarde de euro din programul de asistenta financiara internationala de 10 miliarde de euro, pe termen de trei ani, relateaza AFP.

Mecanismul European de Stabilitate (MES) a anuntat intr-un comunicat ca a furnizat 2 miliarde de euro Ciprului, tara urmand sa primeasca pana la 30 iulie inca 1 miliard de euro.

"Aceste sume vor asigura necesarul de finantare al sectorului public cipriot, precum si al finantelor publice ale tarii", potrivit comunicatului.

Imprumuturile vor permite Ciprului sa aplice reformele necesare pentru readucerea economiei pe o baza sustenabila, a declarat seful MES, Klaus Regling.

Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au acceptat in luna martie sa imprumute Ciprului 10 miliarde de euro, in schimbul unui plan de economii si de restructurare drastica a sectorului bancar.

Circa 9 miliarde de euro vor proveni de la fondul de sustinere a zonei euro, iar restul de la FMI, care va furniza o prima transa dupa o reuniune de miercuri a board-ului institutiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1262 ori