Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Berlinul insista asupra impozitarii depozitelor bancare de catre Cipru

Berlinul insista asupra impozitarii depozitelor bancare de catre Cipru


Germania continua sa insiste ca autoritatile de la Nicosia sa obtina cele 5,8 miliarde de euro care ar urma sa completeze asistenta financiara a creditorilor internationali de 10 miliarde de euro exclusiv prin impozitarea depunerilor bancare, a afirmat sambata, intr-o declaratie acordata in exclusivitate agentiei ITAR-TASS, un inalt oficial european.

"Berlinul vede o singura modalitate de a gasi fondurile respective si anume ca executivul cipriot sa instituie taxe pe depunerile bancare. Germania nu va accepta alte optiuni, inclusiv crearea unor fonduri de solidaritate sau emiterea de obligatiuni care sa fie acoperite de venituri viitoare din productia de gaze naturale", a afirmat interlocutorul agentiei ruse de presa.

O astfel de pozitie, potrivit acestuia, se datoreaza faptului ca Berlinul doreste eliminarea acelui sistem bancar care exista in Cipru inainte de criza actuala.

"Este vorba ca Ciprul sa inceteze sa mai fie un paradis fiscal, unde curg fluxuri semnificative de bani din afara zonei euro", a subliniat acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1400 ori