Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

317 decizii CE, impotriva statelor membre pentru nerespectarea legislatiei

317 decizii CE, impotriva statelor membre pentru nerespectarea legislatiei

Comisia Europeana a decis miercuri angajarea unor actiuni legale impotriva tuturor celor 27 de state membre pentru nerespectarea obligatiilor pe care le au in virtutea legislatiei comunitare, executivul european dand 317 decizii referitoare la infringement, informeaza NewsIn.

Deciziile se refera la diverse sectoare. Scopul lor este de a asigura aplicarea adecvata a legislatiei UE in beneficiul cetatenilor si al mediului de afaceri, precizeaza CE.

Dintre cele 317 decizii emise miercuri de Executivul european, 21 sunt plangeri impotriva statelor membre la Curtea Europeana de Justitie, ceea ce inseamna ca aceste state au atins ultima etapa a procedurii de infringement.


Alte doua decizii se refera la nerespectarea unor precedente decizii ale Curtii care prevedeau sanctiuni financiare.


Conform procedurii, inainte de a face plangere impotriva unui stat la Curtea Europeana de Justitie, Comisia cere mai intai informatii de la respectivul stat si apoi, daca este necesar, ii cere oficial sa se conformeze legislatiei UE.


Aproape 95% dintre cazurile de infringement se rezolva inainte de ajunge in fata Curtii.


Statele in cazul carora Comisia Europeana a decis miercuri sa sesizeze Curtea Europeana de Justitie sunt Portugalia (doua dosare, pe chestiuni de neplata a contributiei sale la bugetul european, precum si un dosar referitor la legislatia cailor ferate), Estonia (are doua dosare, pe chestiuni de mediu), Polonia (trei dosare, pe mediu), Cipru (mediu), Italia (mediu), Belgia (impozitare), Danemarca (impozitare), Olanda (impozitare), Spania (doua dosare pe impozitare, unul pe mediu), Franta (un dosar pe impozitare, un altul pe produse veterinare, un altul referitor la caile ferate), Irlanda (impozitare), Austria (caile ferate).


Spania (ajutor de stat) si Grecia (achizitii publice) sunt reclamate din nou la CEJ pentru ca nu au aplicat deciziile Curtii. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1005 ori
Citeste mai multe desprece state membre legislatie