Videanu le-a spus partenerilor chinezi de intentia Romaniei de a realiza trei noi grupuri energetice

Joi, 04 Februarie 2010, ora 09:28
1008 citiri
Videanu le-a spus partenerilor chinezi de intentia Romaniei de a realiza trei noi grupuri energetice

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, i-a spus ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Liu Zengwen, de intentia Romaniei de a realiza in parteneriat public-privat trei noi grupuri energetice, unul pe huila si doua pe lignit, informeaza NewsIn.

Adriean Videanu s-a intalnit miercuri cu E.S. Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti.

"Cei doi interlocutori au apreciat trendul ascendent al schimburilor economice si comerciale romano-chineze din ultimii ani, exprimandu-si convingerea ca acestea vor cunoaste un nou impuls in perioada urmatoare, avand in vedere viitoarele vizite in R.P.Chineza ale demnitarilor romani, cu ocazia Expozitiei Mondiale 2010 de la Shanghai", se arata intr-un comunicat emis miercuri de MECMA.

De asemenea, agenda discutiilor a cuprins aspecte referitoare la lucrarile Comisiei mixte romano-chineze de colaborare economica si modalitati de atragere a investitiilor chineze in Romania, in sectoare prioritare cum ar fi energia, infrastructura si protectia mediului.

"Totodata, partenerii chinezi au fost invitati sa selecteze si sa propuna, in cadrul urmatoarei sesiuni a Comisiei Mixte, realizarea in Romania a 4-5 proiecte de dezvoltare economica in domeniile vizate.

Cu aceasta ocazie, ministrul Videanu a prezentat intentia Romaniei de a realiza in parteneriat public-privat trei noi grupuri energetice - unul pe huila si doua pe lignit", se mai arata in comunicatul ministerului.

In cadrul intalnirii, s-a stabilit ca lucrarile sesiunii a XX-a a Comisiei guvernamentale romano-chineze de colaborare economica sa se desfasoare la Bucuresti, in perioada 27 februarie-1 martie 2010.

Presedintele partii romane in Comisia guvernamentala romano-chineza este ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

 

#grupuri energie, # parteneriat, # investitii chineze , #China