Un miliardar chinez vrea sa cumpere cel mai important cotidian din SUA

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 13:17
1414 citiri
Un miliardar chinez vrea sa cumpere cel mai important cotidian din SUA

Miliardarul chinez Chen Guangbiao a declarat, luni, ca intentioneaza sa cumpere publicatia The New York Times, promitand "restaurarea credibilitatii si influentei" acestei institutii de presa americane.

In ultima vreme presa internationala a relatat faptul ca miliardarul chinez Chen Guangbiao este interesat de preluarea The New York Times, principalul cotidian american, care este in prezent detinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company.

Luni, Chen Guangbiao si-a reafirmat proiectul de cumparare a The New York Times

"Intentionez sa cumpar The New York Times, va rog sa nu credeti ca este o gluma ceea ce spun", a scris Chen Guangbiao, intr-un editorial publicat in cotidianul chinez Global Times.

Daca va reusi sa isi indeplineasca dorinta, Chen Guangbiao a afirmat ca se angajeaza sa faca reformele necesare astfel incat sa sporeasca autenticitatea si obiectivitatea materialelor publicate de acest cotidian. De asemenea, Chen Guangbiao a spus ca isi doreste sa intareasca influenta si credibilitatea acestei publicatii.

In prezent, The New York Times nu poate acoperi obiectiv evenimentele din China

In opinia lui Chen Guangbiao, in prezent, este "foarte dificil" pentru The New York Times sa acopere obiectiv ce se intampla in China.

Chen Guangbiao are o avere personala de peste 560 de milioane de euro si se numara printre cele mai bogate 400 de persoane din China. El este cunoscut atat pentru averea sa, cat si pentru actiunile sale filantropice. La sfarsitul lui decembrie 2013, Chen Guangbiao a afirmat ca poarta tratative pentru a cumpara The New York Times, cu toate ca in trecut actualii proprietari ai publicatiei au negat orice intentie de scoatere la vanzare a ziarului.

Cotidianul The New York Times a publicat in 2012 o ancheta in care prezenta imensa avere a familiei premierului chinez de la momentul respectiv, Wen Jiabao. Ulterior, site-ul The New York Times a fost blocat in China, iar mai multor jurnalisti ai publicatiei le-au fost refuzate vizele de intrare pe teritoriul acestei tari.

Pe de alta parte, in ianuarie 2013, presa americana a scris ca Donald Trump vrea sa cumpere The New York Times, iar in acest sens ar fi avut loc mai multe intalniri in care magnatul american ar fi negociat preluarea publicatiei de la familia Sulzberger.

The New York Times a fost un trofeu ravnit si de alti miliardari, Michael Bloomberg, primarul orasului New York si fondator al agentiei de informatii financiare Bloomberg, fiind la randul sau mentionat de-a lungul timpului printre potentialii cumparatori interesati ai publicatiei.

Arthur Sulzberger Jr., presedintele publicatiei The New York Times, a negat in august 2013 faptul ca ziarul ar fi fost scos la vanzare, pe fondul speculatiilor aparute in acest sens in ultima perioada, dupa cum informa la momentul respectiv huffingtonpost.com.

Speculatiile privind vanzarea The New York Times au aparut dupa ce a fost facut public anuntul ca Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al Amazon, va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post, de la familia Graham, care detinea aceasta publicatie de patru generatii.

Sulzberger, singura familie care detine controlul asupra unei publicatii americane

Dupa aceasta tranzactie, Sulzberger a ramas singura familie care detine controlul asupra unei publicatii americane majore.

"Cauta familia noastra un cumparator pentru The Times? Raspunsul este nu", a spus la momentul respectiv Arthur Sulzberger Jr. "The Times nu este de vanzare", a subliniat Sulzberger, facand totodata referire la angajamentul familiei sale de a continua colaborarea cu managementul si cu angajatii companiei pentru dezvoltarea The New York Times.

Speculatiile privind vanzarea The New York Times au aparut si in contextul in care Times Company a anuntat, la inceputul lunii august 2013, ca va vinde publicatia The Boston Globe, pentru o suma de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de fotbal Liverpool.

The Times Co. a anuntat, inca din februarie 2013, ca vrea sa vanda publicatia The Boston Globe, precum si o serie de alte active, precizand ca vrea sa isi concentreze eforturile pe dezvoltarea principalului sau ziar - The New York Times.

The New York Times este un cotidian american, infiintat la New York in 1851, an de cand publicatia a aparut fara intrerupere.

The Times Company este o companie internationala de media, care detine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune si NYTimes.com.

Presedintele grupului este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a carui familie detine controlul publicatiei The New York Times din 1896.

Grupul de presa Times Co. a anuntat, in ianuarie 2010, ca va introduce la inceputul anului 2011 o taxa pentru cei care doresc sa acceseze continuturile publicate pe nytimes.com. Astfel, cititorii site-ului NYTimes.com au avut acces gratuit la 10 articole pe luna. In iunie 2013, The New York Times a anuntat ca va limita si mai mult accesul la continutul sau online neplatit, doar 3 articole pe zi putand fi citite gratuit de cei care le acceseaza de pe dispozitive mobile, dupa cum a relatat la momentul respectiv huffingtonpost.com. Noul sistem a incerput sa produca efecte din 27 iunie 2013 si a fost aplicat dispozitivelor mobile care folosesc mai multe sisteme de operare, intre care si iOS si Android.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardar chinez The New York Times, #vanzare cotidian America, #vanzare The New York Times , #China