Taxe antisubventie pentru importurile din China, de la UE

Sambata, 14 Mai 2011, ora 12:27
1672 citiri
Taxe antisubventie pentru importurile din China, de la UE

Dupa o investigatie care a durat 15 luni, UE a constatat ca guvernul chinez a subventionat semnificativ industria hartiei, acordand credite ieftine, facilitati fiscale si terenuri sub pretul pietei, practici ilegale dupa standardele Organizatiei Mondiale a Comertului, informeaza Comisia Europeana, potrivit Newsin. 

Uniunea Europeana a impus, sambata, taxe compensatorii variind intre 4% ?i 12% la importurile de hartie de tipar de inalta calitate din China.

Ancheta a mai stabilit ca producatorii chinezi de hartie de calitate superioara i?i exporta produsele la preturi de dumping in Uniunea Europeana, ceea ce va determina UE sa impuna taxe antidumping variind de la 8% la 35,1%, in functie de producator.

"Este pentru prima data cand luam masuri impotriva subventionarii strategice ?i directionate a unei industrii specifice, de catre guvernul chinez. Niciuna dintre aceste subventii nu este in concordanta cu obligatiile pe care China ?i le-a asumat in 2001, cand s-a alaturat Organizatiei Mondiale a Comertului.

Masurile instituite astazi (sambata, n.r.) vor restabili conditiile echitabile de comert pe piata UE", a declarat purtatorul de cuvant pe probleme de comert al UE, John Clancy.

Investigatia, lansata in februarie 2010, a stabilit ca exporturile din China au exercitat presiuni asupra preturilor pe piata UE, cu efecte negative semnificative asupra performantelor financiare ?i operationale ale producatorilor europeni de hartie de tipar de inalta calitate, folosita mai ales pentru cataloage ?i bro?uri.

Taxele antidumping definitive (intre 8% ?i 35,1%), precum ?i taxele antisubventie vor fi impuse pentru urmatorii cinci ani, cu posibilitate de prelungire in cazul in care producatorii europeni sau alte parti vor cere Comisiei Europene sa constate ca expirarea lor ar duce la reaparitia prejudiciului asupra industriei europene a hartiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#taxe antisubventie, #importuri china, #ue, #china, #credite, #terenuri, #pret dumping china , #China