Sute de zboruri anulate pe aeroportul din Beijing

Sambata, 17 Martie 2012, ora 14:45
1094 citiri
Sute de zboruri anulate pe aeroportul din Beijing

Peste 400 de curse interne si internatinale au avut intarzieri sau au fost anulate sambata dimineata pe aeroportul din Beijing, oras acoperit de ceata, insotita de o puternica poluare atmosferica.

Potrivit site-ului de Internet al aeroportului international, aproximativ 250 de zboruri cu plecare sau sosire la Beijing au fost anulate, iar dintre acestea 15 erau curse internationale. Peste 180 de zboruri au avut intarzieri, dintre care 20 de curse internationale.

Cauza oficiala este "ceata", dar ambasada Statelor Unite la Beijing, care masoara independent calitatea aerului, a declarat ca poluarea in capitala atinsese sambata dimineata niveluri "periculoase".

Vizibilitatea pe aeroportul din Beijing, al doilea cel mai frecventat din lume, a scazut sambata dimineata la mai putin de 200 de metri, a anuntat agentia China Noua.

China a recunoscut la inceputul lui martie ca doua treimi dintre orasele sale depasesc pragul maxim de poluare atmosferica prevazut de noile norme ce contabilizeaza particulele fine, cele mai periculoase pentru sanatate. Autoritatile au fost acuzate frecvent in ultimele luni ca subestimeaza gravitatea poluarii atmosferice in zonele urbane, in special in capitala Beijing.

China, a doua economie de pe planeta si prima piata auto din lume, isi vede mediul inconjurator amenintat de numeroasele sale industrii poluante, traficul rutier in continua expansiune si laxismul in protejarea ecosistemelor.

In plus, tara isi extrage peste 70 la suta din energie din carbune, ceea ce o face principalul emitent de gaze cu efect de sera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zboruri anulate china, #zeroport Beijing zboruri anulate , #China