Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA: cea mai mare scadere a deficitul comercial din ultimii 12 ani

SUA: cea mai mare scadere a deficitul comercial din ultimii 12 ani
Deficitul comercial din Statele Unite s-a temperat cu 28,7% in noiembrie, marcand cea mai mare scadere din ultimii 12 ani, in contextul in care cererea slaba din partea consumatorilor si ieftinirea accentuata a petrolului au dus la o scadere record a importurilor, scrie Reuters. Datele Departamentului Comertului arata ca deficitul comercial de 40,4 miliarde dolari, inregistrat in noiembrie, a fost cel mai mic din ultimii cinci ani si cu mult sub estimarile analistilor.


Astfel, acestia estimau un deficit comercial de 51,3 miliarde dolari, in scadere fata de cel de 56,7 miliarde dolari, cum arata datele revizuite pentru octombrie.
Importurile au scazut cu 12% in noiembrie,
la 183,2 miliarde dolari, in contextul in care criza financiara globala a determinat companiile si consumatorii sa reduca cheltuielile.Importurile de bunuri capitale si de consum au inregistrat cel mai scazut nivel de la mijlocul lui 2006, in timp ce importurile de masini si de piese auto au coborat pana la cel mai mic nivel din august 2003.Importurile din China au scazut cu o cifra record de 5,7 miliarde dolari, la 28,3 miliarde dolari. De asemenea, exporturile americane au scazut cu 5,8% in noiembrie, pana la 142,8 miliarde dolari. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1408 ori