Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele valutare ale Chinei au crescut in ianuarie la 1,59 mii de miliarde dolari

Rezervele valutare ale Chinei au crescut in ianuarie la 1,59 mii de miliarde dolari
Rezervele valutare ale Chinei au crescut cu 61,6 miliarde dolari in ianuarie 2008, la 1,59 mii de miliarde dolari, fata de 1,52 mii de miliarde dolari la sfarsitul anului 2007, anunta Reuters.Aceste date vor atrage probabil noi dezbateri cu privire la noi afluxuri de bani obtinuti din tranzactii speculative, deoarece cresterea este de doua ori mai mare decat afluxurile combinate obtinute din excedentul comercial si investitiile straine in luna ianuarie 2008, de 19,5 miliarde dolari, respectiv 11,2 miliarde dolari.


Banca Populara Chineza publica nivelul rezervelor valutare in fiecare trimestru. Urmatoarele date vor fi disponibile in luna aprilie.Rezervele Chinei, cele mai mari din lume, au crescut cu 461,9 miliarde in 2007, sau 38,5 miliarde pe luna.Economistii au precizat ca interpretarea datelor de anul trecut a fost complicata de lansarea in luna septembrie a fondului suveran de investitii China Investment Corp (CIC), ce a fost capitalizat cu 200 miliarde dolari din partea bancii centrale.Acumularea rezervelor valutare a fost temperata de politicile guvernamentale ce urmareau incurajarea bancilor din China, a companiilor si indivizilor sa investeasca mai mult capital in strainatate.Rezervele valutare ale Chinei s-au sporit din cauza ca banca centrala, in incercarea de a stabiliza yuanul, cumpara majoritatea dolarilor obtinuti din excedentul comercial, investitii straine si afluxuri de capital speculativ.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori