Profitul Lenovo a crescut cu aproape 30%, sustinut de vanzarile de smartphone

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 13:05
1310 citiri
Profitul Lenovo a crescut cu aproape 30%, sustinut de vanzarile de smartphone
Sursa foto: Reuters

Grupul chinez Lenovo, al patrulea mare producator de smartphone, a inregistrat o crestere cu aproape 29% a profitului net in anul fiscal incheiat in luna martie, comparativ cu anul fiscal precedent, datorita cresterii vanzarilor de telefoane mobile inteligente.

Lenovo si-a extins prezenta pe segmentul smartphone dupa ce vanzarile de computere personale au inregistrat o scadere in ultima vreme, deoarece consumatorii s-au orientat catre terminalele mobile. Compania chineza a preluat divizia Motorola Mobility de la Google in ianuarie pentru 2,9 miliarde de dolari, conform Reuters.

Lenovo si-a intarit prezenta pe piata mondiala a PC-urilor dupa ce a preluat, in 2005, divizia de computere personale a IBM. De asemenea, in ianuarie, compania chineza a preluat si divizia de servere low-end a aceleiasi companii americane.

Directorul executiv al Lenovo, Yang Yuanqing, a declarat ca aceste achizitii vor avea un efect pozitiv asupra rezultatelor financiare ale companiei.

Profitul net al Lenovo din anul fiscal incheiat in martie a fost de 817,2 milioane de dolari, in crestere cu 28,7%. Acest rezultat a confirmat estimarile analistilor, care se ridicau la 819,7 milioane de dolari.

Veniturile Lenovo au crescut datorita rezultatelor din afara Chinei

Veniturile companiei chineze au crescut cu 14,3%, la 38,7 miliarde de dolari. Desi rezultatele din China au fost mai slabe, cele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) si cele doua Americi au sustinut cresterea companiei.

Lenovo a anuntat ca vanzarile de smartphone au crescut in perioada mentionata cu 72%, la 50 de milioane de unitati.

Vanzarile din China, care a ramas principala piata pentru Lenovo, generand 40% din veniturile companiei, au crescut cu numai 1,3%, la 14,7 miliarde de dolari.

Acestea au fost compensate de cresterile cu 27,1% din piata EMEA si cu 31,1% din cele doua continente americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate lenovo, #profit Lenovo, #venituri lenovo, #lenovo smartphone , #China