Productia din China a stagnat in septembrie

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 08:47
1286 citiri
Productia din China a stagnat in septembrie

Productia chineza nu a crescut in septembrie din cauza cererilor slabe din tara si de afara, potrivit unui studiu publicat vineri.

Sondajul lunar HSBC a arata, de asemenea, ca preturile la materiale si alte obiecte necesare producatorilor au crescut in pas alert in ultima luna, ceea ce ar putea insemna o presiune inflationista sustinuta, potrivit Associated Press.

Studiul a pornit de la o premisa mult mai pesimista, publicata saptamana trecuta, care arata ca o scadere pe pietele globale, in conditiile in care investitorii au reactionat la teama ca aceasta crestere robusta a Chinei ar putea sa incetineasca, diminuand, mai departe, intreaga perspectiva economica globala.

Premisa HSBC a fost ca indicele de managerilor care fac achizitii este de 49.9 puncte pe o scara de la 1 la 100, pe care numerele sub 50 arata o activitate care se contracta. Concluziile preliminare au aratat un punctaj de 49.4.

Indicele, care a fost la cel mai mic nivell trimestrial de la inceputul lui 2009 pana acum, arata o "rata neinsemnata de deteriorare a conditiilor de operare in sectorul productiei", potrivit HSBC.

Productia industriala din China a incetinit, dupa ce ratele de interes s-au confruntat cu oscilatii bruste, in conditiile inc are guvernull incearca sa modereze cresterea si sa calmeze inflatia care  a depasit nivelul maxim al ultimilor tre ani, de 6 procente.

#china, #inflatie china, #productia china, #produse chinezesti , #China