Premierul Chinei promite ca economia este sub control: Yuanul va ramane stabil!

Luni, 31 August 2015, ora 11:26
1924 citiri
Premierul Chinei promite ca economia este sub control: Yuanul va ramane stabil!
Foto: Pixabay

Economia Chinei creste intr-un ritm "rezonabil" si, in ciuda presiunii, guvernul gestioneaza foarte bine riscurile cu care tara se confrunta in acest moment, sustine premierul chinez Li Keqiang intr-o declaratie de presa facuta duminica, dupa incheierea unei sedinte de cabinet.

"China continua sa isi gestioneze stabil economia", a punctat acesta, citat de CNBC.

Potrivit premierului, instabilitatea pietelor din toata lumea "a sporit neincrederea in revenirea economica la nivel global, iar impactul asupra pietelor financiare din China, inclusiv asupra exporturilor si importurilor, s-a acutizat".

Acesta a aparat eforturile Chinei de a-si pastra directia intr-o perioada volatila, incepand de la jumatatea lunii iunie, cand bursa din China a inceput sa cada. Vineri, indicele bursei din Shanghai era cu 38% sub nivelul inregistrat la data de 12 iunie.

Premierul a reiterat o serie de remarci facute anterior, spunand ca nu exista o baza concreta pentru o depreciere a yuanului in continuare, dupa devalorizarea sa din 11 august.

Yuanul "va ramane stabil", a spus acesta, adaugand ca reducerea dobanzilor de politica monetara, a taxelor si impozitelor si toate celelalte masuri luate pentru a stabiliza piata incep sa se resimta.

Potrivit analistilor, insa, mai e nevoie si de alte masuri pentru a sustine economia si a linisti pietele.

Economia Chinei, tara ce inregistra in trecut cresteri de doua cifre, si-a pierdut mult din avant. Guvernul a raportat o crestere anuala de 7% in cel de-al doilea trimestru, insa multi economisti se indoiesc ca aceasta cifra este reala.

Premierul Chinei recunoaste ca tara sa are nevoie de reforme pentru investitii si finantare, reiterand rolul unei piete de capital transparente. Cu toate acestea, oficialul admite si ca e nevoie de o imbunatatire a managementului riscului pentru a preveni riscurile regionale si sistemice.

"China are un potential foarte mare pentru dezvoltare in continuare si este capabila sa tina eficient riscurile sub control", a repetat premierul chinez Li Keqiang.

O.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economia Chinei, #premierul Chinei, #yuan stabil, #prabusire bursa China , #China