Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pentru prima data, chinezii au voie sa investeasca in strainatate

Pentru prima data, chinezii au voie sa investeasca in strainatate
China va permite pentru prima oara populatiei si companiilor sa investeasca in strainatate in mod direct, masura putand reduce tensiunile cu SUA legate de cursul de schimb, inainte de vizita oficiala la Washington a presedintelui Hu Jintao.Persoanele fizice vor avea voie sa scoata din tara pana la 20.000 de euro pe an (16.537 euro), potrivit unui anunt facut de autoritatea monetara de reglementare, preluat de ziarele chineze si agentia de presa China Noua. Pentru noile limite in cazul companiilor nu au fost date publicitatii detalii.
Decizia a de a lasa ca fluxuri de valuta sa iasa din China ar putea reduce presiunea asupra cursului de schimb controlat de stat, despre care SUA si alti parteneri comerciali ai Chinei sustin ca este mentinut la un nivel prea scazut si ofera exportatorilor din China un avantaj competitiv incorect.

Aceasta masura survine cu cateva zile inaintea vizitei oficiale a presedintelui Hu Jintao, pe agenda careia sunt incluse discutii asupra disputelor comerciale.

Pana in prezent, China solicita companiilor sa vanda statului cea mai mare parte a valutei pe care o obtineau in strainatate. De asemenea, companiile trebuia sa aiba aprobarea guvernului pentru a obtine valuta pentru investitii in alte tari, iar chinezilor care calatoreau in strainatate le era permisa scoaterea din tara a unei sume foarte mici in valuta.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 857 ori