Oficialitatile si mediul de afaceri chineze s-au plans ca statul roman acorda foarte greu vize

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 16:36
1534 citiri
Oficialitatile si mediul de afaceri chineze s-au plans ca statul roman acorda foarte greu vize

Oficialitatile chineze si mediul de afaceri din acesta tara s-au plans delegatiei economice romane, prezente saptamana trecuta in China, ca statul roman acorda foarte greu vize oamenilor de afaceri chinezi, a declarat, pentru NewsIn, presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci. 

Potrivit acestuia, principala problema care sta la baza relatiilor economice bilaterale este durata mare de acordare a vizelor de afaceri. "Oficialii si mediul de afaceri din China au spus ca daca pentru o viza destinata calatoriei de afaceri in Cehia trebuie sa astepte cinci zile, acelasi act, pentru Romania, se acorda si in sase saptamani", a precizat reprezentantul Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR 1903.

La randul sau, ministrul IMM-urilor si mediului de afaceri, Constantin Nita, seful delegatiei romane, a spus ca oamenii de afaceri din China au solicitat, pe langa acordarea mai rapida a vizelor, deschiderea unei linii aerinene directe pe ruta Beijing-Bucuresti.

China este cel mai important partener comercial al Romaniei din zona asiatica, ocupand locul doi la export si locul intai la import. La finalul anului trecut, volumul total al schimburilor comerciale ale Romaniei cu China s-a situat la 3,8 miliarde de dolari, importurile (3,5 miliarde dolari) fiind de 13 ori mai mari decat exporturile (270,17 milioane dolari).

Valoarea investitiilor chineze in Romania era, la 31 decembrie 2008, de 330 milioane dolari (locul 17 in clasamentul general al tarilor care au investit in Romania). 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, # comert, # vize, # mediu afaceri, # romania, # investitii , #China