Nicio veste buna din China: Cea mai slaba productie industriala din ultimii 6 ani

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 10:51
2595 citiri
Nicio veste buna din China: Cea mai slaba productie industriala din ultimii 6 ani
Foto: Wikimedia

Datele statistice din China dau din nou fiori analistilor economici si investitorilor. Unul dintre indicatorii economici de baza, productia industriala, s-a prabusit la nivelul minim al ultimilor 6 ani si jumatate.

In randul managerilor din productie, sentimentul de incredere a scazut la 47%, cu 0,3% mai redus decat in luna august si la minimul ultimilor sase ani, arata un raport Caixin Insight & Markit Economics. Orice plasare sub plafonul de 50% indica o decelerare in sectorul manufacturier, informeaza CNN Money.

Se cere rabdare

"Cauza principala pentru slabiciunea manifestata de sectorul manufacturier o reprezinta schimbarile anterioare legate de cererea externa si preturi.

Este nevoie de rabdare pentru ca politicile menite sa asigure stabilizarea sectorului sa-si demonstreze eficacitatea", sustine He Fan, economist sef al Caixin Insight.

Datele economice venite din China in ultimele luni au fost din ce in ce mai sumbre, indicand o incentinire a cresterii economice a tarii.

Cu toate acestea, oficialii de la Beijing nu s-au aratat deranjati de perspectiva intunecata care planeaza asupra economiei mentinand prognoza de crestere de 7 procente anuntata inca de anul trecut.

Presedintele chinez Xi Jinping a tinut sa redea increderea invesitorilor, in timpul primei sale vizite din Statele Unite, mentionand ca economia tarii evolueaza in limitele prestabilite.

Pietele locale au reactionat imediat la cifrele oficiale comunicate de Beijing. Indicele Shanghai Composite a pierdut 0,8% din valoare, in vreme ce actiunile tranzactionate pe bursa din Shenzen s-au depreciat cu 0,3%.

Lovitura cea mai puternica a fost resimtita la bursa din Hong Kong, unde indicele de referinta Hang Seng a pierdut 2 procente.

Investitorii vor primi mai multe date referitoare la sectorul manufacturier pe 1 octombrie, odata cu publicarea datelor finale privind indicatorul PMI din luna septembrie.

#economie china, #date productie industriala, #crestere economica china , #China