Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

NEW YORK TIMES: Frauda din strainatate ramane o lupta grea pentru eBay

NEW YORK TIMES: Frauda din strainatate ramane o lupta grea pentru eBay

eBay deplange lipsa de interes in infractiunile virtuale a autoritatilor din tari precum Romania, Rusia si China.

Site-ul de licitatii online indica aceste trei state ca fiind sursa majoritatii e-mail-urilor de "phishing" trimise utilizatorilor eBay pentru obtinerea detaliilor personale si de cont.

Mark Lee, managerul de incredere si siguranta al eBay din Marea Britanie, a dat vina pe faptul ca "nu exista teama unei pedepse reale" in aceste tari si a subliniat amploarea pe care o are acest fenomen in special in Romania.

"Aceste atacuri sunt cu siguranta organizate", a spus Lee. "Exista orase in Romania unde site-urile precum eBay reprezinta principala sursa de venit".

eBay a dezvaluit in iunie detaliile unei campanii de stopare a fraudelor online comise de infractorii din Romania, care a dus la mai multe sute de arestari.

Cea mai mare parte a eforturilor de aplicare a legii este concentrata in capitala Bucuresti. Dar cele mai multe cazuri identificate de eBay in decursul anchetei erau din orase mai mici, unde echipa eBay a gasit cateodata 200 de cazuri de fraude legate de eBay, a spus Lee.

La congresul e-Crime 2008 de saptamana trecuta din Londra, Lee a declarat ca activitatea de "phishing" ramane principala amenintare la adresa utilizatorilor eBay.

Lee a adaugat insa ca eBay a mentinut sub control numarul de atacuri prin educarea utilizatorilor in privinta dezvaluirii datelor personale si prin masuri de securitate integrate in noile browsere de internet.

El a declarat ca eBay reuseste de multe ori cu succes sa identifice infractorii mici de pe internet, dar acesta a avertizat ca, in schimb, combaterea retelelor mai mari de infractori ramane o "lupta grea".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 939 ori