Moody's imbunatateste perspectiva de rating a Chinei

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 12:34
1253 citiri
Moody's imbunatateste perspectiva de rating a Chinei

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a majorat perspectiva de rating a Chinei de la 'stabila' la 'pozitiva', dupa ce guvernul a reusit sa ghideze cu succes economia in timpul crizei financiare, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Modificarea perspectivei priveste si ratingul 'A1' al obligatiunilor emise in valuta si moneda locala, a mai anuntat Moody's.

Agentia de rating a mai majorat perspectiva de rating a Hong Kong-ului de la stabila la pozitiva.

"Pozitia investitionala foarte puternica a tarii pe plan international a protejat-o de criza financiara mondiala si a redus la un nivel neglijabil riscurile ca acest stat sa se confrunte cu o viitoare criza a balantei de plati", a declarat Tom Byrne, vicepresedinte al Moody's.

Nivelul record al noilor credite si pachetul de stimuli de 4.000 miliarde yuani (586 miliarde dolari) pentru drumuri, centrale electrice si locuinte ieftine au dus la revenirea economiei chineze, dupa prabusirea exporturilor.

Rezervele valutare ale tarii au crescut la un nivel record de 2.273 miliarde dolari in septembrie, in contextul in care revenirea a atras mai multi bani din strainatate.

"Este o noua dovada a revenirii semnificative a economiei chineze. Exista un consens ca economia va creste cu peste 9% anul viitor, ceea ce va sustine finantele guvernului", a declarat David Cohen, economist in cadrul Action Economics. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#perspectiva, # rating, # china, # economie , #China