Miliardarii chinezi vor centrul Londrei. Pretul unei proprietati: 8 milioane de dolari

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 12:38
2196 citiri
Miliardarii chinezi vor centrul Londrei. Pretul unei proprietati: 8 milioane de dolari

Miliardarii Chinei au iesit "la cumparaturi" de proprietati imobiliare in Canada, Marea Britanie si Australia. In China, Guvernul chinez a impus limite la numarul de case. Astfel, chinezii care detin cel putin doua proprietati in marile orase nu mai au voie sa-si cumpere o alta locuinta. 

Regimul de la Beijing este convins ca prin aceasta masura va ajuta populatia si va preveni specula imobiliara.

De vreme ce in China nicio persoana care are mai mult de 2 apartamente in marile orase nu va putea face o noua achizitie, miliardarii chinezi isi plaseaza banii in Vancouver, Londra si alte orase cosmopolite.

Un alt motiv pentru care acestia prefera sa-si plaseze banii in imobiliare este faptul ca vor sa se bazeze pe active reale si nu pe obligatiuni sau actiuni.]

In ultimele 6 luni, chinezii au cheltuit 1,3 miliarde yuani (200 de milioane de dolari) pe proprietati imobiliare din Canada, Marea Britanie si Australia.

"Ne asteptam la o crestere a numarului de proprietati cumparate in alte state din cauza rigorilor impuse de Guvernul chinez cu privire la numarul de case pe care o familie le poate avea in orasele mari din China", a precizat Alan Liu, Managing Director la Colliers International, potrivit Forbes.

Cererea miliardarilor chinezi a crescut pretul mediu al unei case din Vancouver cu 12% in 2010, iar expertii in imobiliare se asteapta sa mai creasca cu cel putin 3% in acest an.

Cererea din partea imigrantilor chinezi reprezinta 29% din totalul caselor nou construite din Vancouver.

In Londra, bogatii Chinei au acaparat 28% din totalul proprietatilor scoase la vanzare, dintre care 54% reprezinta proprietati din centrul Londrei, unde pretul unei case ajunge in medie la 5 milioane de lire sterline (8 milioane de dolari).

"Daca cererea de proprietati imobiliare continua sa creasca in acelasi ritm, valoarea proprietatilor din Londra va creste in scurt timp cu pana la 15%", a precizat Yolanda Barnes, director de cercetare rezidentiala Savills.

Incepand cu 2007, numarul miliardarilor din China si Rusia a crescut cu o viteza uluitoare, acestia plasandu-se pe primele locuri in topurile Forbes.

Oligarhii Rusiei detin 15% din piata imobiliara londoneza, insa miliardarii chinezi vin din urma si isi plaseaza yuanii in proprietati scumpe care pot da suflu pietei imobiliare din Londra. 

#piata imobiliara, #proprietati londra, #piata imobiliara londra, #real estate, #miliardari china, #china, #apartamente , #China