Marea Chinei de Sud a inceput sa fiarba: Chinezii simuleaza razboiul electronic si lupta pe mare

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 14:23
5577 citiri
Marea Chinei de Sud a inceput sa fiarba: Chinezii simuleaza razboiul electronic si lupta pe mare
Foto: Flickr/Times Asl

Armata Chinei a modificat brusc modul de organizare a exercitiilor de lupta pe mare, pe care le deruleaza zilele acestea in Marea Chinei de Sud, zona in care tensiunile sunt in crestere. Au fost introduse pe neasteptate mai multe elemente care sa simuleze conditiile reale de lupta.

Exercitiile au debutat inca de pe 7 aprilie intr-o zona a Marii Chinei de Sud si includ pana si simularea conditiilor de razboi electronic (bruiaj radar/sonar, bruiaj rachete etc.), informeaza IB Times.

Un articol aparut in revista Armatei din China, PLA Daily, anunta ca navele implicate in exercitiul din marea Chinei de Sud au efectuat antrenamente cu simularea tuturor conditiilor de vreme, trageri la tinta si atacuri aeriene pentru a tine in forma pilotii militari.

"Am gandit situatii cat mai complexe care sa faca si mai periculoasa o confruntare cu inamicii, pentru a da realism mediului de lupta, asigurand o cale importanta de conlucrare intre fortele navale si cele aeriene", a explicat Tian Junqing, comandantul diviziei din Marea Chinei de Sud.

Flota va continua sa se antreneze in conditii de lupta continua, exercitiile incluzand si raiduri aeriene la joasa inaltime si alte tactici militare menite sa asigure coeziunea intre fortele navale, aeriene si alte unitati militare ale armatei chineze.

China reclama aproape 80% din Marea Chinei de Sud, inclusiv teritorii care fac obiectul unor dispute cu alte 5 tari din regiunea Asiei de Sud-Est.

Marea Chinei de Sud este un culoar important pentru transportul naval de marfuri, valoarea acestora ajungand la aproximativ 5.000 de miliarde de dolari anual.

Beijingul a decis sa modifice viteza de reactie a fortelor militare din regiune dupa ce ministrii de Externe ai tarilor din G7 au transmis Chinei un ultim avertismentr referitor la pretentiile teritoriale din Marea Chinei de Sud, iar Washingtonul a decis sa creasca prezenta trupelor sale in regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#disputa Marea Chinei de Sud, #conflict Asia, #exercitii militare China , #China