Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea Chinei de Sud a inceput sa fiarba: Chinezii simuleaza razboiul electronic si lupta pe mare

Marea Chinei de Sud a inceput sa fiarba: Chinezii simuleaza razboiul electronic si lupta pe mare
Armata Chinei a modificat brusc modul de organizare a exercitiilor de lupta pe mare, pe care le deruleaza zilele acestea in Marea Chinei de Sud, zona in care tensiunile sunt in crestere. Au fost introduse pe neasteptate mai multe elemente care sa simuleze conditiile reale de lupta.

Exercitiile au debutat inca de pe 7 aprilie intr-o zona a Marii Chinei de Sud si includ pana si simularea conditiilor de razboi electronic (bruiaj radar/sonar, bruiaj rachete etc.), informeaza IB Times.

Un articol aparut in revista Armatei din China, PLA Daily, anunta ca navele implicate in exercitiul din marea Chinei de Sud au efectuat antrenamente cu simularea tuturor conditiilor de vreme, trageri la tinta si atacuri aeriene pentru a tine in forma pilotii militari.

"Am gandit situatii cat mai complexe care sa faca si mai periculoasa o confruntare cu inamicii, pentru a da realism mediului de lupta, asigurand o cale importanta de conlucrare intre fortele navale si cele aeriene", a explicat Tian Junqing, comandantul diviziei din Marea Chinei de Sud.

Flota va continua sa se antreneze in conditii de lupta continua, exercitiile incluzand si raiduri aeriene la joasa inaltime si alte tactici militare menite sa asigure coeziunea intre fortele navale, aeriene si alte unitati militare ale armatei chineze.

China reclama aproape 80% din Marea Chinei de Sud, inclusiv teritorii care fac obiectul unor dispute cu alte 5 tari din regiunea Asiei de Sud-Est.

Marea Chinei de Sud este un culoar important pentru transportul naval de marfuri, valoarea acestora ajungand la aproximativ 5.000 de miliarde de dolari anual.

Beijingul a decis sa modifice viteza de reactie a fortelor militare din regiune dupa ce ministrii de Externe ai tarilor din G7 au transmis Chinei un ultim avertismentr referitor la pretentiile teritoriale din Marea Chinei de Sud, iar Washingtonul a decis sa creasca prezenta trupelor sale in regiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5313 ori