Luxul in China: Miliardarele chineze intra pe terenul barbatilor

Marti, 05 Iulie 2011, ora 13:47
2323 citiri
Luxul in China: Miliardarele chineze intra pe terenul barbatilor

In timp ce in Occident doamnele bogate prefera genti de sute de mii de dolari, chinezoicele milionare isi etaleaza masinile sport de lux, de peste 300.000 de dolari.

O treime din miliardarii din China sunt femei care se premieaza in ziua de salariu cu cate un Maserati sau Ferrari.

Vanzarile de masini ultra-lux in China au crescut cu 60% anul trecut, potrivit consultantilor Bain & Co. Reprezentantii companiilor producatoare de autovehicule de lux estimeaza ca in 2011 cifra va creste cu 35%, datorita femeilor care doresc sa-si etaleze succesul in fata barbatilor.

Asiaticele cumpara de trei ori mai multe masini Maserati decat femeile din Occident.

Potrivit unui studiu, mai mult de jumatate dintre femeile bogate de pe intreg mapamondul sunt din China.

“In China, femeile sunt ambitioase, asa ca vor cumpara mult mai multe produse de lux in comparatie cu doamnele bogate ale Occidentului. O femeie chineza simte nevoia sa-si proiecteze puterea in moduri in care femeile din Occident nici nu se gandesc” , spune Tom Doctoroff, director JWT in China.

Brandurile de lux au intrat pe piata chineza si au atras deopotriva barbati si femei.

In timp ce chinezoaicele sunt atrase de masinile sport de lux, chinezii sunt atrasi de accesorii precum genti de barbati realizate de designeri celebri din Occident sau chiar produse cosmetice.

Cele mai bogate femei

Numarul chinezoaicelor milionare a crescut cu 6,1% anul trecut, ajungand pana la 875.000.

Odata cu cresterea numarului milionarilor din China au crescut si vanzarile de masini de lux pana la 1500 de exemplare fata de 2009, cand se vindeau aproximativ 940 de autovehicule de lux.

Sarah Yao, o femeie de succes din China, spune ca are o colectie impresionanta de 9 masini de lux. In plus, aceasta a povestit pentru Bloomberg, ca odata a zburat pana in Italia pentru a invata cum se conduce un Maserati.

Masini puternice pentru femei puternice

Vanzarile de Maserati pe continentul asiatic a crescut cu 50% fata de anul trecut.

Procentul de femei din China care cumpara Maserati este triplu fata de cel din Europa.

Bolidul GranCabrio cu 433 cai-putere costa 406.656 $, iar GranTurismo S coupe costa 391.527 $.

Chinezoaice sunt insa extrem de pretentioase, acestea nu isi cumpara orice model. Ele prefera masini ultra-lux, sport, in culori puternice ca rosu si Bordeaux. 

"Traim intr-o societate in care femeile capata putere. Vezi peste tot femei in pozitii foarte inalte conducand afaceri importante". spune Christian Gobber, managing director Maserati in China.

Luxul se masoara in masini

Vanzarile de Ferrari din China au crescut cu aproape 50% fata de anul trecut.

Masinile cumparate de chinezoicele bogate reprezinta 20% din media globala de vanzari a companiei.

Cei care iubesc masinile de lux sunt dispusi sa plateasca uneori chiar si dublu  fata de pretul din SUA din cauza taxelor suplimentare.

Pretul masinilor de lux includ un tarif vamal de 25% si un impozit suplimentar care poate ajunge la 40% din valoarea masinii, in functie de dimensiunea motorului.

De exemplu, un Ferrari California tourer sportiv costa 527.924 dolari in China si aproximativ 200.000 de dolari in SUA.

Pentru un coupe GranTourismo chinezoicele milionare platesc 332.678 dolari spre deosebire de americanii bogati care scot din buzunar doar 139.700 de dolari pentru acelasi model.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masini lux china, #vanzari maserati china, #ferrari china, #colectie masini lux, #branduri lux, #lux, #maserati , #China