Lenovo, pe crestere accentuata datorita afacerilor de pe piata smartphone

Joi, 14 August 2014, ora 13:06
1138 citiri
Lenovo, pe crestere accentuata datorita afacerilor de pe piata smartphone

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producator de computere personale, a inregistrat o crestere cu 23% a profitului net in primul trimestru al anului fiscal, depasind estimarile analistilor, prin consolidarea pozitiei pe piata PC-urilor si pe cea a telefoanelor inteligente.

Profitul net obtinut de Lenovo in trimestrul incheiat in luna iunie a fost de 214 milioane dolari, fata de 174 milioane dolari in aceeasi perioada a anului anterior, si peste estimarile analistilor, de 202 milioane de dolari, conform Reuters.

Veniturile din acest trimestru au urcat cu 18%, la 10,4 miliarde de dolari, o crestere semnificativa fiind inregistrata in Europa. Lenovo a inregistrat o crestere cu 39% a volumului vanzarilor de terminale mobile.

Afacerile de pe piata PC-urilor, care au o pondere de 82% din totalul vanzarilor Lenovo, au continuat sa se mentina pe un trend pozitiv, in conditiile in care piata trece printr-un declin de mai multi ani. Astfel, compania a vandut cu 12% mai multe laptopuri, chiar daca piata globala a inregistrat o scadere cu 3,7%.

Lenovo a investit cinci miliarde de dolari in extinderea activitatii

Lenovo a investit numai in acest an 5 miliarde de dolari in extinderea afacerilor pe segmentele serverelor si terminalelor mobile, ca parte a strategiei sale. In ultimul an, Lenovo a devenit princpialul competitor pe piata smartphone din China, depasind Samsung, conform estimarilor facute de IDC.

In prima parte a acestui an, Lenovo a cumparat divizia de servere low-end a celor de la IBM si producatorul de telefoane mobile Motorola de la Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lenovo rezultate, #smartphone laptop , #China