Generali intra pe piata pensiilor private din China

Luni, 06 Iulie 2009, ora 17:55
1467 citiri
Generali intra pe piata pensiilor private din China

Grupul italian de asigurari Assicurazioni Generali SpA a cumparat o participatie de 30% in cadrul companiei chineze de gestionare a activelor Guotai AMC, intr-o afacere a carei valoare se ridica la circa 100 milioane euro, arata un comunicat al grupului, informeaza NewsIn.

"Vrem sa devenim unul dintre jucatorii cheie din China, oferind programe de pensii private pentru companii", a declarat directorul general al grupului italian, Sergio Balbinot.

Afacerea, prin care Generali se lanseaza pe piata pensiilor private din China, trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor chineze. Prin acordul cu Guotai AMC, Generali va putea sa isi extinda oferta de pensii pentru "pilonul doi", de pensii private obligatorii, introdus recent in China.

Potentialul pietei este de circa 220 milioane muncitori, ce urmeaza sa fie incadrati in programe de pensii private obligatorii. Dintre acestia, in prezent, numai 5% sunt inscrisi intr-un fond de pensii.

Grupul Generali este deja prezent pe piata din China, prin intermediul unei companii mixte alaturi de China National Petroleum Corp, ce vinde asigurari printr-o retea de 6.500 reprezentanti. Guotai AMC are autorizatia de a gestiona toate tipurile de active in China, inclusiv programe de pensii private pentru companii, ce au fost lansate recent si trebuie sa fie gestionate de manageri autorizati, a anuntat Generali.

 

#china, #generali, #pensii, #private , #China