Fostul lider chinez Bo Xilai recunoaste ca e vinovat partial de deturnare fonduri

Sambata, 24 August 2013, ora 13:50
1169 citiri
Fostul lider chinez Bo Xilai recunoaste ca e vinovat partial de deturnare fonduri

Liderul chinez cazut in dizgratie Bo Xilai a acceptat sambata sa-si asume o parte din responsabilitate in ceea ce priveste deturnarea a cinci milioane de yuani (612.000 euro) din fonduri publice in profitul sotiei sale Gu Kailai, sustinand ca aceasta a furat banii fara implicarea lui, transmit AFP si AFP.

Cred ca trebuie sa-mi asum partea de responsabilitate pentru faptul ca acesti bani au ajuns in contul bancar al lui Gu Kailai. Mi-e rusine, am dat dovada de neglijenta, a spus fostul responsabil potrivit unei transcrieri a audierilor din timpul procesului sau pentru coruptie.

Partidul Comunist aflat la guvernare in China foloseste procesul impotriva lui Bo, fost membru al biroului politic al Partidului Comunist si lider de partid in metropola Chongqing, pentru a pune capat unui scandal politic murdar, declansat de suspiciunile ca sotia sa a ucis un om de afaceri britanic, comenteaza Associated Press.

Scandalul a dus la indepartarea politica a lui Bo, cimentata de acuzatiile penale ca s-a interferat in anchetarea crimei si ca a primit mita in valoare de 2,67 milioane de euro (4,3 milioane de dolari). Instantele din China sunt controlate de Partidul Comunist, astfel incat este de asteptat o condamnare, dar Bo a dat dovada de un spirit de aparare neasteptat, mai scrie AP.

Judecat de joi in orasul Jinan, Bo Xilai se confrunta sambata, in cadrul procesului, cu fosta sa mana dreapta, seful politiei Wang Lijun. In februarie 2012, brutal cazut in dizgratie, Wang, care l-a secondat pe Xilai cand acesta conducea filiala Partidului Comunist in orasul Chongqing si a condus o lupta puternica contra coruptiei din metropola la sfarsitul anilor 2000, a dezvaluit intr-un consulat american delicte grave care au avut loc in orasul condus de Bo.

El l-a antrenat in caderea sa pe Bo Xilai si a fost el insusi condamnat la 15 ani de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coruptie china, #proces Bo Xilai, #coruptie Partid Comunist China , #China