Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Criza din Europa ar putea lovi economia Chinei in 2012

FMI: Criza din Europa ar putea lovi economia Chinei in 2012


Ritmul anual de crestere economica al Chinei ar putea fi redus cu 50% in acest an daca Europa intra intr-o noua recesiune, potrivit reprezentantilor FMI.

FMI a prezentat un scenariu in care perspectivele de crestere economica ale statului chinez ar putea fi reduse de la o crestere de 9% la una de 8,2%, pe fondul crizei europene, potrivit Reuters.

"Intr-un caz nefericit, un astfel de scenariu devine realitate, iar China ar trebui sa raspunda cu un pachet fiscal semnificativ, executat prin bugetele administratiei publice centrale si locale.

Masurile de stimulare ar putea include reduceri de impozite, subventii pentru consumatori, stimulente corporative pentru extinderea investitiilor, sprijin fiscal pentru firme mici", potrivit FMI.

Potrivit Fondului, un astfel de stimul fiscal ar putea adauga 3% la PIB-ul Chinei si ar putea ajuta la atenuarea scaderii in productiei economice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1261 ori