Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Excedent comercial dublu, in China

Excedent comercial dublu, in China
Excedentul comercial al Chinei s-a dublat in aprilie, ajungand la 17 miliarde dolari (13 miliarde euro), potrivit unui anunt al Guvernului chinez.

Acest nivel sporeste presiunile asupra Beijingului in contextul apropiatelor discutii cu Washingtonul, referitoare la accentuarea disfunctionalitatilor comertului.

Autoritatile chineze si americane se vor intalni la Washington, pe 23 - 24 mai, pentru a analiza situatia surplusului balantei comerciale, a controlului cursului de schimb, precum si pentru a discuta despre produsele contrafacute. Avocati americani ameninta, deja, cu impunerea unor tarife restrictive asupra importurilor de bunuri din China, daca tara nu va relaxa controlul asupra cursului valutar.

Potrivit criticilor, autoritatile chineze mentin cursul valutar subevaluat, ceea ce ofera exportatorilor avantajul unor preturi incorecte si care se adauga surplusului balantei comerciale.

Washingtonul spera ca 'dialogul economic strategic' care va fi coordonat de secretarul Trezoreriei Henry Paulson si de vicepremierul chinez Wu Yi va ajuta la evitarea disfunctionalitatilor in relatiile comerciale.

Presedintele Chinei, Hu Jintao, a facut un lobby neobisnuit pentru aceste discutii, exprimandu-si sperantele realizarii unui progres, intr-o convorbire telefonica purtata cu presedintele SUA, George W. Bush.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 926 ori