Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Chinei a fost in T3 superioara celei nipone

Economia Chinei a fost in T3 superioara celei nipone

Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei a fost in cel de-al treilea trimestru superior celui al Japoniei, al doilea ca marime la nivel mondial, dar mai mic pe ansamblul primelor noua luni ale acestui an, a anuntat guvernul nipon, preluat de AFP, anunta Mediafax.

Cele doua state asiatice "se lupta" pentru pozitia a doua in clasamentul economiilor mondiale.

Japonia, devansata doar de SUA, detine acest titlu din 1968, insa risca sa-l piarda din cauza cresterii puternice a economiei chineze.

In termeni nominali, PIB-ul nipon a fost mai mare decat cel al Chinei in perioada ianuarie-septembrie, a subliniat un oficial al guvernului japonez.

"In cazul Japoniei, PIB-ul s-a situat la 3.959,4 miliarde de dolari, in timp ce PIB-ul Chinei s-a cifrat la 3.946,8 miliarde de dolari. Intre iulie si septembrie, cel chinez a fost mai mare, de 1.415,4 miliarde de dolari, fata de 1.369,3 miliarde de dolari in cazul Japoniei", a precizat el.

Cresterea trimestriala a economiei chineze se apropie sau chiar depaseste 10% in ultimul timp, in timp ce avansul Japoniei pare sa incetineasca.

Analistii apreciaza ca Japonia va fi intrecuta de China, pana la sfarsitul anului, in ceea ce priveste marimea economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 880 ori
Citeste mai multe desprechina crestere economie japonia