Dezechilibrele de la inceputul crizei, gata sa reapara

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 23:05
1316 citiri
Dezechilibrele de la inceputul crizei, gata sa reapara

Dezechilibrele economice care au fost la originea crizei mondiale sunt pe cale sa reapara, iar politica monetara a Chinei franeaza redresarea statelor dezvoltate, a declarat, vineri, Lorenzo Bini Smaghi, seful bancii centrale italiene si membru in conducerea BCE, potrivit Mediafax.

"Mecanismele care au alimentat fluxurile financiare destabilizatoare inaintea crizei sunt in curs de reaparitie", a avertizat Smaghi, participant la Venetia la un consiliu privind relatiile dintre Statele Unite si Italia.

Dezechilibrele economice excesive intre cele mai mari economii ale lumii, care s-au diminuat sub efectul recesiunii, se refac, a aratat el.

Samghi a accentuat faptul ca regimul monetar chinez franeaza redresarea statelor dezvoltate.

Din acest motiv, tarile in curs de dezvoltare trebuie sa isi modifice politicile monetare si sa permita aprecierea monedelor. Riscul este ca, prin intermediul pietei monetare, statele emergente produc instabilitate financiara, a mai spus Smaghi.

El a avertizat totodata ca eforturile de reglementare a sectorului financiar mondial prezinta riscul unei aplicari partiale, in special in Statele Unite. 

#dezechilibre, #inceput, #criza, #politica monetara , #China