DaimlerChrysler si BMW intenteaza procese producatorilor chinezi de automobile - FT

Miercuri, 29 August 2007, ora 12:20
851 citiri

DaimlerChrysler si BMW ameninta cu actiuni in justitie producatorii automobilelor chinezesti care, potrivit fabricantilor germani, sunt copii ale propriilor modele, a informat miercuri cotidianul Financial Times, relateaza Reuters.

DaimlerChrysler a declarat ca analizeaza posibilitatea lansarii unei actiuni in justitie in cazul in care producatorul chinez de automobile Shuanghuan Automobile va lansa modelul Noble, despre care grupul german declara sa seamana foarte mult cu modelul propriu Smart For two, cu ocazia salonului auto de la Frankfurt, ce va avea loc luna viitoare, a precizat FT, citand un purtator de cuvant al DaimlerChrysler.

"Luam in serios protejarea proprietatii intelectuale", a declarat purtatorul de cuvant, citat de cotidianul de afaceri. "Am decis sa ne rezervam dreptul de a intenta un proces in cazul in care va fi nevoie", a adaugat acesta.

BMW a declarat ca analizeaza de asemenea posibilitatea unei actiuni in justitie impotriva importatorului unui alt automobil produs de grupul Shuanghuan, despre care afirma ca seamana foarte mult cu modelul X5 sport care nu mai este produs din 2006, afirma FT.

DaimlerChrysler, care dupa vanzarea divizie Chrysler isi va schimba numele in Daimler AG, nu a elaborat inca planurile sale de actionare in justitie, insa compania ar fi contactat deja grupul Shuanghuan legat de aceasta problema, conform Financial Times.

Compania germana a reusit in 2006 sa opreasca un alt producator chinez care intentiona sa introduca pe piata un model care semana foarte mult cu automobilul Smart, precizeaza FT.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.