CUI S-A VANDUT AMERICA

Joi, 21 Iulie 2011, ora 10:38
3343 citiri
CUI S-A VANDUT AMERICA

Pusi in fata unei comparatii intre datoria suverana a Statelor Unite si cea a Japoniei, cei mai multi analisti ar spune ca Japonia isi permite o datorie mai mare, devreme ce creditorii sunt interni. Pe de alta parte, ar mai putea crede analistii, datoriile SUA sunt detinute de chinezi.

Adevarul nu este chiar asa. Desi China detine o mare parte din datoria Americii, statul comunist nu este cel mai mare creditor.

Iata cine detine datoriile Americii, potrivit Business Insider.

Un procent de 0,9% din totalul datoriei Statelor Unite ii revine Hong Kongului.

In cifre, i-ar reveni 121,9 miliarde de dolari din Trezoreria americana.

Centrele bancare din Caraibe detin 1% din datoria SUA. Institutiile offshore din Bahamas, Insulele Bermude, Insulele Cayman sau Panama au investit 148,3 miliarde de dolari in titlurile de valoare emise de Trezoreria SUA.

Daca Taiwanul asteapta 153,4 miliarde de dolari, adica 1,1% din totalul datoriei, din partea americanilor, Brazilia nu se va multumi cu mai putin de 211,4 miliarde, cat valoreaza titlurile de valoare cu care au sprijinit economia americana.

2% din datoria suverana pe care a acumulat-o America pana acum se afla in mainile fondurilor mutuale de investitii, care au detineri de 300 de miliarde de dolari.

Atat bancile comerciale cat si fondurile private de pensii s-au implicat in finantarea datoriilor, asigurandu-si 2,1%, respectiv 3,5% din datoria Americii.

Potrivit surselor oficiale, Japonia detine titluri de stat americane estimate la 912,4 miliarde de dolari.

Aproape 1.000 de miliarde de dolari este datoria Americii fata de persoanele fizice.

SUA ii datoreaza Chinei nu mai putin de 1.160 de miliarde de dolari, adica 8% din totalul datoriilor.

Insa un creditor mai important s-a dovedit Federal Reserve, care si-a asigurat, prin programele QE , 11,3% din datoria SUA, adica 1.630 de miliarde de dolari.

In total, Trezoreria datoreaza creditorilor externi 4.514 miliarde de dolari.

#sua, #datorie, #creditor, #criza, #china , #China