Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresterea industriei chineze se tempereaza si in 2012

Cresterea industriei chineze se tempereaza si in 2012


Cresterea sectorului industrial din China va incetini in 2012 la aproximativ 11%, fata de o crestere de 13,9% estimata pentru 2011.

Daca previziunile se vor adeveri, 2012 va fi al doilea an de incetinire a cresterii sectorului industrial, dupa ce in 2010 cresterea a fost de 15,7%, relateaza Xinhua.

Ministrul Industriilor si al Tehnologiei Informatiei, Miao Wei, a dat vina pe impactul negativ pe care il vor avea asupra sectorului industrial problemele si incertitudinile crizei globale financiare.

Miao Wei a mai precizat ca Beijingul va continua eforturile de a promova inovatia tehnologica, modernizarea sectorului industrial si dezvoltarea sectoarele emergente strategice.

In prima parte a anului 2012, autoritatile chineze vor lansa un pachet de masuri care sa sprijine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Pachetul va include acordarea de sprijin financiar si masuri pentru consolidarea unor sectoare-cheie, precum productia de automobile, ciment si otel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1976 ori