Creste numarul bancilor chinezesti afectate de falimentul Lehman Brothers - Luni, 22 Septembrie 2008, ora 10:35

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 10:35
686 citiri

Alte doua banci din China au raportat ca detin obligatiuni Lehman Brothers, ridicand totalul datoriei dezvaluite de institutiile bancare chinezesti la 634,8 milioane de dolari, transmite AP.Oficiali ai China Construction Bank Corp, a doua banca comerciala a tarii dupa active, au dat publicitatii o declaratie la Hong Kong Stock Exchange in care au anuntat ca institutia financiara detine obligatiuni Lehman Brothers in valoare de 191,4 milioane de dolari, cea mai importanta expunere de pana acum a unei banci chinezesti la criza ipotecara de pe Wall Street.


O banca de marime medie, China CITIC Bank Corp, a anuntat, de asemenea, ca detine obligatiuni Lehman Brothers care se ridica la 76 milioane de dolari.


Si alte banci de stat din China au raportat pierderi legate de obligatiunile Lehman Brothers, dar acestea reprezinta o proportie redusa din activele lor, iar analistii apreciaza ca expunerea Chinei la criza ipotecara din Statele Unite ar trebui sa fie limitata.

Saptamana trecuta Industrial & Commercial Bank of China Ltd, cea mai mare banca comerciala din China, a anuntat ca detine obligatiuni Lehman Brothers in valoare de 151,8 milioane de dolari, iar China Merchants Bank Ltd detine obligatiuni Lehman Brothers in valoare de 70 milioane de dolari.


Si Bank of China Ltd, a treia banca din China, se afla intre creditorii Lehman Brothers, cu 50 milioane de dolari.


'Este putin probabil ca expunerea bancilor chinezesti la criza Lehman Brothers sa reprezinte o amenintare pentru sistemul bancar', a declarat Adam Breen, economist la Global Insight.