Comertul bilateral China-Romania: 4 miliarde de dolari in 2011

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 11:16
1977 citiri
Comertul bilateral China-Romania: 4 miliarde de dolari in 2011

Schimburile comerciale dintre China si Romania au fost in plina crestere in 2011, exporturile romanesti in aceasta tara majorandu-se cu 36,27%, in timp ce importurile au urcat cu 24%, potrivit declaratiilor facute de ambasadorul Republicii Chineze in Romania, Huo Yuzhen.

Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu are in vedere sporirea relatiilor economice cu China, considerand ca este vorba despre un interes strategic, scrie Ziare.com.

"Promovam si suntem deschisi pentru realizarea unor planuri de anvergura cu companiile chineze. Este vorba de proiecte prioritare in domeniul transporturilor, hidro-nuclear sau energetic", a precizat Mihai Razvan Ungureanu, in cadrul unei conferinte organizate de CFA Romania.

"China este de un interes strategic. Avem si noi tot interestul ca relatia strategica sa capete importanta globala", a precizat premierul.

In ultimii ani comertul bilateral China-Romania a crescut, in 2011 ajungand la 4,4 miliarde de dolari, in crestere cu 17%.

Printre companiiile din China care au investit in Romania se numara ZTE si DHS.

#investitii China in Romania, #comert China Romania, #afaceri companii China, #import China, #export Romania China , #China