Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comanda de trenuri complet automate Bombardier in valoare de 62 milioane euro

Comanda de trenuri complet automate Bombardier in valoare de 62 milioane euro
Bombardier Transportation, lider mondial al pietei de echipament feroviar, a primit o noua comanda de trenuri complet automate (APM) pentru doua aeroporturi in Statele Unite si unul in China - Beijing, valoarea totala a contractului fiind de aproximativ 62 milioane de euro, a anuntat compania. Potrivit reprezentantilor companiei, Bombardier Transportation a primit o extensie a comenzii pentru Aeropoertul Intercontinental George Bush din Houston, Texas, o noua comanda de sisteme APM pentru Aeroportul International din Sacramento, California, dar si o comanda aditionala de vehicule APM pentru Aeroportul International din Bejing, China. Valoarea totala a contractelor este de aproximativ 62 milioane de euro (98 milioane dolari).


In Houston, Bombardier va extinde sistemul CX-100 de trenuri complet automate pe care l-a furnizat anterior in 1999. Noul contract include furnizarea de inca patru vehicule CX-100 crescand astfel flota existenta de vehicule CX-100 furnizate de Bombardier la 12 trenuri.Parte din procesul de modernizare a terminalului din Aeroportul International din Sacramento, Bombardier va furniza elementele electrice si mecanice pentru sistemul de transport CX-100 incluzand doua vehicule CX-100 precum si cinci ani de operare si servicii de mentenanta.Bombardier va furniza sapte vehicule aditionale CX-100 catre Aeroportul International Beijing aducand flota aeroportului la 18 vehicule. In Februarie 2008, trenurile complet automate au fost date in functiune cu mult inainte de Olimpiada de Vara de la Beijing din 2008. Sistemul de tranzit de doi kilometri opereaza pe o dubla cale ferata intre trei statii si serveste noul terminal T3.Trenurile automate extrem de fiabile de la Bombardier Transportation au stat la dispozitia persoanelor ce fac naveta in orasele mari si aeroporturi internationale din toata lumea de peste 35 de ani. Acestea includ Beijing, China; Frankfurt, Germania; Roma, Italia; Kuala Lumpur, Malaesia; Singapore; Madrid, Spania; Londra, Regatul Unit; Atlanta, Dallas/Fort Worth, Denver, Houston, Las Vegas, Miami, Orlando, Pittsburgh, Seattle-Tacoma, Tampa si San Francisco, SUA. Bombardier Transportation implementeaza in prezent un sistem APM pentru aeroportul MCCarran din Las Vegas precum si un sistem urban de trenuri complet automate - APM - in Guangzhou, China.Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania, iar compania desfasoara activitati in peste 60 de tari. Compania a livrat un numar total de peste 100.000 de vehicule in toata lumea. Grupul ofera cel mai extins portofoliu de produse si este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.Lider mondial de solutii inovatoare de transport, de la aeronave regionale si avioane de afaceri pana la echipamente pentru transportul feroviar, sisteme si servicii, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul in Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2008 a fost de 17,5 miliarde dolari, iar actiunile sale se tranzactioneaza pe bursa de marfuri din Toronto (BBD). Bombardier este listat ca index compozit a indexurilor de sustenabilitate Dow Jones Sustainability World si North America.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1321 ori