Cine a castigat de pe urma crizei europene?

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 17:25
1248 citiri
Cine a castigat de pe urma crizei europene?

"In acest deceniu, PIB-ul combinat al tarilor BRIC va creste cu 16 miliarde de dolari, aproape dublu fata de zona euro si SUA la un loc. Prin urmare, de ce le numesc oamenii economii emergente, cand acestea conduc economia mondiala? Eu le numesc piete in crestere.

Nu ne mai putem gandi la economii emergente cum ne gandeam in trecut", a declarat intr-un interviu Jim O'Neille, presedinte Goldman Sachs Asset Management.

In ceea ce priveste impactul crizei datoriilor europene, O'Neille este de parere ca cea mai importanta tara care va ajuta lumea este China. In schimb, Turcia va fi cea mai vulnerabila la problemele bancare europene, potrivit Business Insider.

"Este foarte interesant faptul ca piata de valori din China a avut o evolutie buna. In cazul in care China nu poate ajunge la o inflatie de 4%, atunci sustinerea unei cresteri de 7-8% ar deveni dificila.

Poate parea ciudat, insa criza europeana a fost un bonus pentru statul chinez, fiindca a dus in jos preturile materiilor prime", a mai precizat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #pib bric, #crestere economica china, #criza zona euro , #China