Chinezii intra in Europa pe usa din spate: au pus ochii pe porturile Bulgariei

Luni, 07 Martie 2016, ora 11:45
4739 citiri
Chinezii intra in Europa pe usa din spate: au pus ochii pe porturile Bulgariei
Foto: Wikimedia

Porturile Varna si Burgas vor reprezenta capete de pod in proiectul noului Drum al Matasii initiat de Beijing, dupa ce oficialii de la Sofia au semnat un acord de cooperare in materie de transporturi aeriene si maritime cu partenerii din China.

Ministrul adjunct al Transporturilor, Anton Ginev, a incheiat mai multe acorduri de cooperare in domeniu cu parteneri din China, Bulgaria urmand sa devina una dintre portile de intrare in Europa a marfurilor exportate de companiile chineze, anunta agentia Novinite.

Pentru inceput, aeroportul din Sofia va beneficia de implementarea unui nou program software pentru managementul resurselor umane si de transfer a datelor interne.

Aeroportul din Sofia va fi primul din UE care va folosi noul sistem, acesta fiind deja probat in aeroportul din Shanghai, iar bulgarii vor beneficia de gratuitate la instalare si service pentru primii 5 ani.

In cadrul vizitei in China, Ginev a vizitat si orasul Zhengzhou, cel mai important centru de transport din China, centrala si baza de operatiuni a companiei de stat Zhengzhou International Hub Development and Construction, una din firmele care se va implica in modernizarea porturilor Varna si Burgas.

Chinezii au vizitat deja porturile Bulgariei de la Marea Neagra si cred ca acestea pot asigura preluarea marfurilor de export din China cu destinatia Europa.

Traseul ar urma sa strabata provincia chineza Henan, Kazahstanul, Marea Caspica si Georgia si Azerbaidjan, din Baku acestea urmand sa fie incarcate pe feriboturi cu destinatia Bulgaria.

De aici, containerele cu marfa din China ar urma sa fie puse in garnituri de tren si expediate pana in Hamburg, Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comert China UE, #modernizare porturi Bulgaria, #proiect Drumul Matasii, #investitii china , #China