China: Yuanul ramane stabil

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 14:22
1074 citiri
China: Yuanul ramane stabil

Premierul Chinez, Wen Jiabao, a declarat ca yuanul va ramane stabil pentru nu afecta exporturile tarii.

Declaratia reprezinta cea mai importanta reactie de pana acum de la proiectul de lege aprobat de senatul american, care impune Chinei sa rezolve problema cursului valutar mentinut artificial la un nivel de subapreciere.

Comentariile lui Wen Jiabao transmit un semnal ca Beijingul nu va permite nicio apreciere dramatica a yuanului, deocamdata, in contextul in care exportatorii din tara au inceput sa simta o anumita presiune din partea economiei globale aflata intr-un punct de incetinire a cresterii, scrie The Wall Street Journal.

"Chiar daca trebuie sa ne sustinem dezvoltarea economica prin cresterea cererii domestice, nu vom renunta usor la actiunile noastre din piata internationala", a declarat, duminica, Wen Jiabao, potrivit agentiei de stat Xinhua.

Premierul chinez a adaugat ca ar trebui acordata o atentie egala, atat exporturilor, cat si importurilor. Replica vine dupa ce ultimele rapoarte oficiale au aratat ca atat exporturile, cat si importurile au fost mai slabe decat era de asteptat.

China a fost criticata dur in ultima vreme pentru ca isi tine artificial moneda nationala la un nivel scazut, pentru a ajuta sectorul national de exporturi, care isi poate vinde, astfel, produsele la un pret avantajos fata de natiunile cu care concureaza si care au cursuri valutare mai ridicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar china yuan, #subapreciere yuan, #exporturi china , #China