China vrea sa obtina o crestere economica de 7,5% in 2014

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 11:29
1267 citiri
China vrea sa obtina o crestere economica de 7,5% in 2014

China si-a propus pentru 2014 un obiectiv de crestere economica 'modest' de aproximativ 7,5%, acelasi cu cel fixat pentru anul trecut, in conditiile in care Guvernul chinez vrea sa orienteze a doua economie mondiala spre o directie de crestere mai sustenabila si mai echilibrata, transmite AFP.

'Pe baza unor comparatii atente si dupa luarea in considerare a mai multor factori am decis sa fixam o tinta de crestere de aproximativ 7,5%', a declarat premierul chinez Li Keqiang cu ocazia deschiderii sesiunii anuale a Parlamentului chinez.

China isi propune pentru al treilea an consecutiv o crestere de 7,5%

Este pentru al treilea an consecutiv in care Guvernul chinez isi propune un obiectiv de crestere de 7,5%. Anul trecut, a doua economia mondiala a inregistrat un avans de 7,7%.

'Trebuie sa continuam sa facem din dezvoltarea economica sarcina noastra principala si sa mentinem un ritm de crestere adecvat', a insistat Li Keqiang.

Guvernul chinez si-a exprimat anul trecut intentia de a 'reechilibra' modelul economic al tarii prin reducerea dependentei de exporturi si investitiile in infrastructura, gratie stimularii consumului intern. In acest sens, Guvernul chinez a dezvaluit in luna noiembrie un ambitios program de reforme economice si financiare destinat sa ofere pietei un rol crucial in economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#china economie, #crestere economica, #obiectiv china , #China