Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

China va cheltui peste 100 de miliarde de dolari pe infrastructura feroviara, in 2013

China va cheltui peste 100 de miliarde de dolari pe infrastructura feroviara, in 2013


China va investi mai mult de 660 de miliarde de yuani (peste 100 de miliarde de dolari) in 2013 pentru dezvoltarea infrastructurii de cale ferata, a anuntat joi compania de stat China Railway Corporation (CRC).

Catre sfarsitul acestui an, conform unui plan aprobat de executivul de la Beijing, ar urma sa fie date in exploatare circa 5.500 km de noi linii de cale ferata. Astfel, lungimea totala a cailor ferate din tara va ajunge la 100.000 km, iar cea a liniilor de mare viteza va totaliza peste 10.000 km, informeaza Xinhua si ITAR-TASS.

Din ianuarie pana in iulie, potrivit datelor oficiale, CRC a investit 261,7 miliarde de yuani (circa 42,2 miliarde de dolari) pentru extinderea retelei de cale ferata, ceea ce este cu 16% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2012.

In martie a.c., in urma restructurarii guvernului chinez, Ministerul pentru Caile Ferate a fost suprimat, iar functiile comerciale ale acestuia au fost transferate catre gigantul de stat China Railway Corporation, in timp ce functiile administrative in gestiunea Directiei de stat pentru caile ferate de pe langa Ministerul Transporturilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1535 ori