China si-a redus activitatea industriala

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 08:54
1561 citiri
China si-a redus activitatea industriala
Sectorul manufacturier din China isi micsoreaza activitatea / SURSA: commercewide.com

China a raportat o scadere neasteptata in activitatea industriala, ceea ce aduce noi ingrijorari privitoare la impactul scaderii globale a economiei.

Indexul industrial chinez (PMI) a scazut la 50.4 in octombrie, de la 51.2 luna trecuta, prima scadere din ultimele 90 de zile. Acest lucru alimenteaza temerile ca o cadere a economiei globale ar putea micsora cererea pentru bunurile produse de China, informeaza BBC.

Un index mai mare de 50 se traduce prin expansiune a sectorului industrial, in timp ce un index mai mic inseamna o contractare. Indexul oficial nu a scazut sub 50 din februarie 2009, in plina criza mondiala.

Analisti spun ca sectorul manufacturier chinez este afectat de problemele economiei globale: "Indexul noilor comenzi de export a scazut, ceea ce e ingrijorator si subliniaza faptul ca cererea scazuta din America si Europa incepe sa se simta in exporturi" spune Rajeev Biswas analist la IHS Global Insight.

Raportul din octombrie a fost mai mic decat estimarile economistilor, dar se afla tot in crestere, ceea ce sugereaza o scadere lina a economiei, pusa la cale de Beijing, informeaza Financial Times.

Economia Chinei a scazut treptat in acest an si ca raspuns la masurile guvernului chinez, ce au inclus asprirea conditiilor de creditare, pentru a calma o crestere economica prea accelerata.

#industrie China scadere, #China reduce activitatea industriala, #scadere economica China , #China